Lepsze placuszki nie istnieją. Milion razy lepsze i szybsze od racuchów

Znudziły ci się już kanapki i jajecznica, a jednak masz ochotę na pyszne śniadanie? Mamy dla ciebie przepis idealny. Te placuszki skradną ci serce już samym zapachem, a smak sprawi, że na dobre porzucisz inne pomysły na śniadanie. Wystarczy twaróg i kilka dodatków.

Placki twarogowe to wymarzony pomysł na szybki i naprawdę pyszny posiłek dla każdego, kto lubi sobie od czasu do czasu dosłodzić. Przepis jest naprawdę prosty i poradzi sobie z nim dosłownie każdy, nawet osoba, której wydaje się, że ma dwie lewe ręce do gotowania. Nie zapomnij o jednym dodatku - opakowanie budyniu sprawi, że twoje placuszki będą dużo pyszniejsze i delikatniejsze. 

Zobacz wideo Sos dyniowy w tej wersji to mistrzostwo. Przyda się jeszcze jeden pomarańczowy składnik

Placki twarogowe - zrobisz raz i zapomnisz o bożym świecie

Składniki:

  • 250 g twarogu (tłustego lub półtłustego),
  • 50 g cukru,
  • 2 średnie jajka,
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • pół szklanki mąki pszennej. 

Placuszki twarogowe - sposób wykonania:

  1. Przygotuj miseczkę i dodaj twaróg. Ręcznie lub za pomocą widelca rozdrobnij go na mniejsze kawałki. Następnie wbij jajka i dodaj resztę składników.
  2. Mikserem lub blenderem ręcznym połącz wszystkie składniki na gładką, jednolitą masę.
  3. Rozgrzej patelnię (nie musisz jej wcześniej natłuszczać) i łyżką lub małą chochelką nakładaj porcje ciasta.
  4. Placuszki twarogowe smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ulubionymi owocami lub oprószone cukrem pudrem.

Takie placuszki od razu poprawią ci humor i sprawią, że nawet najtrudniejszy dzień natychmiast stanie się przyjemniejszy. Do placuszków możesz użyć budyniu waniliowego, śmietankowego lub czekoladowego. Najlepiej jednak wypróbuj wszystkie wersje - wówczas samodzielnie ocenisz, która jest najsmaczniejsza. 

Więcej o: