Idealnie dobrana surówka uzupełnia i podkreśla smak dania. Przepisów jest mnóstwo, ale czasami nie trzeba szukać oryginalnych i wymyślnych pomysłów, aby obiad dobrze smakował. Jaka surówka do ryby będzie najlepsza? Wyjaśniamy.
Dodatki do ryby powinny być przede wszystkim odświeżające i lekkie, ponieważ smażone mięso nasiąknięte jest sporą ilością tłuszczu. Nie ma więc potrzeby dodawania do niego sałatek np. z dodatkiem tłustego majonezu. Ryby najczęściej podawane są z surówką z marchewki, kapusty lub colesławem. Wszystkie smakują dobrze, ale najlepiej komponuje się ta z koperkiem. Jak ją zrobić?
Jeśli zastanawiasz się, jaka surówka do ryby będzie najlepsza, postaw na ten przepis. Przygotowanie zajmie ci nie więcej niż 10 minut, ale efekt finalny na pewno zaskoczy domowników i gości. Czego potrzebujesz?
Składniki:
Przygotowaną surówkę można spożyć od razu, ale by lepiej smakowała, warto dać jej co najmniej godzinę, aby warzywa nabrały odpowiedniego aromatu.
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.