Uwielbiam krokiety. W moim domu przygotowuje się je regularnie już od wielu lat. Jednym z najważniejszych elementów, owszem, jest farsz, jednak to ciasto "skleja" całość, dlatego powinno być cienkie, elastyczne i nie pękać podczas smażenia. Na szczęście wiem, jak to zrobić i dziś też się tego dowiesz. Co będzie potrzebne? Ten składnik może zaskoczyć, bo mocno odbiega od tradycyjnych naleśników.
Wiele osób uważa, że nie ma nic prostszego niż przygotowanie naleśników. Wystarczy połączyć mleko z mąką, dodać trochę soli, cukru, oleju, jajko i ewentualnie wodę gazowaną, i gotowe. Jeśli jednak chcesz zrobić z nich później krokiety, sprawa może się nieco skomplikować.
Choć zapewne trudno ci będzie w to uwierzyć, będziesz potrzebować... ziemniaków. Naleśniki wyjdą nieco inne, ale idealnie sprawdzą się na krokiety.
Składniki:
Wszystkie składniki gotowe? Świetnie. Zapewne nie trzeba było nawet iść do sklepu, bo były już wcześniej w domu. Zacznij od ugotowania obranych ziemniaków we wrzącej i osolonej wodzie, jednak nie pomiń jednej kluczowej kwestii. Po gotowaniu na dnie zostaw odrobinę wody. Co dalej?
Sposób przygotowania: