Pepperoni, margherita, capricciosa, hawajska... Na świecie jest tyle rodzajów pizzy, że każdy z nas znajdzie coś dla siebie. Niestety jest to jedzenie zaliczane do fast foodów, więc powinniśmy spożywać je okazjonalnie. Każdy z nas ma jednak czasem dzień, w którym ma ogromną ochotę na pizzę i czuje, że mógłby zjeść całą samodzielnie. To pragnienie może zaspokoić inna sycąca potrawa.
Pyszna, aromatyczna zupa ala pizza to prawdziwy rarytas. Spróbujesz raz, a już zawsze będziesz serwować rodzinie w weekendy. W smaku przypomina uwielbiane włoskie danie, więc z powodzeniem zastąpi prawdziwą pizzę. To wszystko zasługa świetnie dobranych dodatków. Co będzie ci potrzebne do przygotowania potrawy?
Składniki:
PORADA! Niektórzy dodają też kukurydzę, paprykę w różnych kolorach oraz tarty ser (np. mozzarella) do posypania. Zamiast pomidorów w puszce można za to użyć przecieru albo passaty.
Jeśli nie znajdziesz nigdzie gotowej przyprawy do pizzy, nic straconego. Możesz wtedy doprawić zupę po swojemu - bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi albo włoskimi. Ja zawsze podaję danie w towarzystwie świeżego pieczywa. Focaccia albo ciabatta pasują idealnie. Oto krótka instrukcja przygotowania posiłku:
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.