Gorąca herbata z miodem, imbirem oraz cytryną to genialny napój na chłodne, zimowe wieczory. Doskonale rozgrzewa, smakuje obłędnie, a do tego jest zdrowa. Zazwyczaj wyciskamy do niej sok ze świeżego cytrusa. Jeśli chcesz, aby zawsze wychodziła idealna i pełna aromatu przygotuj pyszny dodatek, który wykorzystasz również do ciast.
Kandyzowane cytryny z dodatkiem imbiru oraz miodu to produkt, po który będziesz sięgać zwłaszcza jesienią oraz zimą. Robią się szybko i smakują obłędnie, zwłaszcza kiedy dodasz je do pysznej herbatki lub wypieków. Można rzec, że cały sekret tkwi w prostocie. Czego będziesz potrzebować, bo ich przygotowania?
Składniki:
PORADA! Składniki do przetworów powinny być zdrowe i dobrej jakości. Zamiast dużych, jasnych cytryn, wybierz mniejsze, z cieńszą skórką oraz w ciemniejszym kolorze, gdyż zazwyczaj zawierają więcej soku. Postaw na porządny, prawdziwy miód oraz ładny i nieuszkodzony imbir.
Przygotowanie przetworu rozpocznij od dokładnego umycia cytryn. W tym celu natrzyj je sodą oczyszczoną z minimalnym dodatkiem wody i odstaw na kilka minut, po czym przelej wrzątkiem. Pozbędziesz się w ten sposób wszystkich szkodliwych substancji, które skrywają się na skórce. Co dalej?
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.