Nie od dziś wiadomo, że kiszonki są bardzo zdrowe i korzystnie wpływają na organizm człowieka, dlatego warto włączyć je do diety. Mają naprawdę długą listę zalet. W przypadku ogórków kiszonych mowa między innymi o dużej zawartości probiotyków, które korzystnie wpływają na układ pokarmowy i wspierają florę bakteryjną jelit, oraz witamin, w tym C, K, E, A i z grupy B. Spożywane regularnie wzmacniają funkcjonowanie układu odpornościowego oraz poprawiają wygląd skóry, paznokci i włosów. Jak je jeść, by było smacznie i zdrowo?
Ogórki kiszone są pyszne, dlatego wiele osób raczy się nimi wprost ze słoika. Oprócz tego na polskich stołach często gości aromatyczna ogórkowa. Jeśli jednak masz ochotę na coś innego, przygotuj genialną zupę krem. Tą pozycją z pewnością zaskoczysz niejedną osobę. Czego będziesz potrzebować?
Składniki:
W pierwszej kolejności przygotuj warzywa. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obierz, następnie pokrój w kostkę i wrzuć do garnka na rozgrzane masło. Podsmaż, a w międzyczasie obierz i drobno posiekaj cebulę i dorzuć do reszty. Gdy ładnie się zeszkli, całość zalej wywarem i gotuj pod przykryciem. Wszystkie warzywa powinny stać się miękkie. Co dalej?o
Zainteresuje cię również: Zawsze dodaję do garnka łyżkę tego produktu. Ziemniaki szybciej miękną i wychodzą smaczniejsze
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.