Makaron ze szpinakiem i fetą to świetny sposób na to, żeby przekonać się do jedzenia zieleniny. W tym wydaniu ma ona wyrazisty smak. Trudno nie skusić się na kolejną porcję. Największą zaletą potrawy jest fakt, że jest szybka oraz banalna w przygotowaniu. Jeśli nie masz zbyt dużych umiejętności kulinarnych, to strzał w dziesiątkę. Obiad wychodzi pyszny, pożywny i można zabrać go ze sobą w pudełeczku do pracy.
Szpinak zawiera żelazo, magnez, witaminy A, B i C, dlatego warto włączyć go do diety. Do przygotowania szybkiego makaronu na obiad używam mrożonej zieleniny, ale jak najbardziej możesz też kupić świeżą. Oto lista składników:
PORADA! Jeśli obawiasz się, że szpinak wyjdzie mdły, możesz dodać do potrawy kostkę warzywną. Wielbiciele mięsa mogą za to dorzucić podsmażoną pierś z kurczaka.
Taki szybki makaron na obiad to idealna propozycja dla zabieganych osób. Sprawdzi się też w sytuacji, gdy lodówka świeci pustkami i chcesz przygotować coś na szybko, z łatwo dostępnych produktów. Zacznij od ugotowania makaronu w osolonej wodzie. Skorzystaj z instrukcji na opakowaniu, żeby kluski wyszły al dente. Następnie przygotuj sos:
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.