Gdy myślimy o gofrach, do głowy od razu przychodzą nam wakacje. Piękna pogoda, urlop nad morzem i deser ze słodkimi dodatkami, takimi jak bita śmietana, dżem, cukier puder czy krem czekoladowy. Nie jest to jednak jedyny sposób na podawanie chrupiących wafli. Mniej popularną, ale równie pyszną propozycją są gofry na słono. Najlepiej smakują te zrobione z cukinii. Przekonaj się osobiście.
Gofry cukiniowe smakują obłędnie w połączeniu z kwaśną śmietaną, sosem czosnkowym, jajkiem sadzonym albo gulaszem. Można je zaserwować na śniadanie, kolację albo przekąskę w ciągu dnia. Z tego przepisu wychodzą delikatne i chrupiące. Wręcz rozpływają się w ustach! Oto potrzebne składniki:
Gofry z cukinii to smakowita i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych wafli. Mogą być nawet bazą do kanapek. Wystarczy posmarować je ulubionym serkiem albo położyć na wierzch wędlinę. Możliwości jest naprawdę mnóstwo, więc warto przetestować różne opcje. Oto krótka instrukcja przygotowania masy:
Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.