Dania jednogarnkowe to genialny pomysł na przygotowanie obiadu bez konieczności długiego stania w kuchni i brudzenia całej góry naczyń, które potem trzeba myć. Zamiast tego wystarczy jeden garnek (w tym przypadku głęboka patelnia), kilka składników i trochę czasu, by wyczarować prawdziwe pyszności. Możesz mieć pewność, że posmakują każdemu. Tym razem proponujemy mięso mielone w mniej popularnym wydaniu. Zapomnij o kotletach.
W kuchni polskiej często sięgamy po mięso mielone. Robimy z niego najlepsze kotlety, farsz do pierogów, uszek czy naleśników, pulpety i wiele, wiele więcej. Oprócz tego doskonale nadaje się do przyrządzenia łatwych i szybkich dań, którymi naje się cała rodzina. Czego będziesz potrzebować do sycącego i mocno pomidorowego obiadu?
Składniki:
Przygotowanie obiadu zacznij od pokrojenia cebuli w drobną kostkę oraz przeciśnięcia przez praskę czosnku. Następnie wrzuć je na rozgrzany na głębokiej patelni olej i podsmażaj, aż się ładnie zeszklą. Dorzuć mięso, podsmaż, przypraw i porządnie wymieszaj. Co dalej?
Lubisz dania z mięsem mielonym? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!