Jeśli zapytamy was o wasze ulubione pączki, zdania będą z pewnością podzielone. Jedni lubią pączki z powidłami, inni z różą, jeszcze inni z marmoladą albo czekoladą, ale pewnie większość powie, że najlepsze są te domowe. Oczywiście mamy sporo przepisów na domowe pączki, ale koniec wieńczy dzieło i takie pączki bez lukru będą jak żołnierz bez karabinu, jak murarz bez kielni i jak Pawlak bez Kargula. Na szczęście mamy przepis na pyszny lukier do pączków, któremu wiele nie potrzeba. Ania Starmach daje nam wybór, ale najlepsze będzie połączenie cukru pudru i soku z cytryny. Przepis pochodzi z jej oficjalnej strony.
Składniki:
Wskazówka: Żeby nieco poszaleć z lukrem do pączków i innych słodkich wypieków, podczas przygotowania możesz dodać odrobinę soku porzeczkowego, malinowego lub kropelkę barwnika spożywczego. Wówczas kolor twojego lukru będzie fikuśny i każdy pewnością skusi się na taką kolorową słodkość.