Żeberka w sosie musztardowo-miodowym to przepis na wyjątkowy obiad. Dzięki długiemu pieczeniu w niskiej temperaturze, stają się niezwykle soczyste i delikatne. Miodowo-musztardowa marynata karmelizuje się podczas pieczenia, tworząc idealnie chrupiącą, błyszczącą glazurę, a lekko słodki i delikatnie pikantny smak sprawia, że trudno się im oprzeć.
Ten przepis przywołuje klimat klasycznych amerykańskich barbecue joints – soczyste mięso, wyrazista przyprawa i obłędny zapach, które z powodzeniem można przygotować we własnej kuchni. Jak to zrobić? Najlepiej zacząć od zebrania wszystkich składników. Potrzebne będą:
Przygotowanie amerykańskich żeberek w naczyniu żaroodpornym jest niezmiernie proste.
Żeberka możesz podawać z ugotowanymi ziemniakami i surówką, ale równie dobrze będą smakować jako dodatek do pieczywa lub pieczonych warzyw. Lubisz kuchnię amerykańską? Zachęcamy do głosowania w naszej sondzie i komentowania.