Jaki powinien być idealny tort? Pewnie teraz wszyscy jak jeden mąż odpowiemy "dobry, taki nie za słodki". Ja jeszcze bym dodała, że idealny tort musi mieć idealny krem. A nie każdy nadaje się do tortu. Musi być stabilny, lekki i odpowiednio słodki. Powinien trzymać się na swoim miejscu i nie spływać ze ścianek wypieku. Dziś mamy właśnie taki przepis, do którego potrzebujesz zaledwie czterech składników. Bardzo ważnym z nich jest śmietanka. Doświadczeni panie i panowie domu wiedzą, innym trzeba uświadomić, że aby śmietanka dobrze się ubiła, trzeba ją wysłać na krioterapię, a prościej mówiąc - porządnie schłodzić. To połowa sukcesu. Całą resztę załatwi mikser.
Składniki:
Tak przygotowany krem to idealna baza do najróżniejszych słodkości. Wystarczy, że podzielisz masę na trzy części, do jednej dodasz łyżkę ciemnego kakao, do drugiej otartą skórkę z cytryny, a do trzeciej dwie łyżki dżemu porzeczkowego i masz trzy fantastyczne kremy do pysznego domowego tortu. Jeśli jednak chcesz mieć pewność, że krem nie popłynie, do ubicia śmietanki użyj fixa do ubijania. Jednak odkąd korzystam z tego przepisu, fix nie był mi nigdy potrzebny.
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!