Co się dodaje do pasztetu z cukinii? To idealna alternatywa dla mięsnych przysmaków, ale kluczem do idealnego smaku jest jeden składnik. Marchew doda nieco słodkości i sprawi, że potrawa wyjdzie bardziej zwarta i będzie miała idealną konsystencję.
Cukinia jest niskokalorycznym warzywem (w 100 g zawiera około 17 kcal) i dostarcza wielu składników odżywczych. Jest bogata w witaminę A, C i K, a także w kwas foliowy, potas, magnez oraz fosfor. Stanowi też źródło antyoksydantów, które pozytywnie wpływają na odporność i wzrok. Co najlepsze, można z niej wyczarować wiele pysznych dań.
Przepis na pyszny pasztet z cukinii jest banalnie prosty i z pewnością poradzi z nim sobie nawet początkujący kucharz. Czego potrzebujesz do jego przygotowania?
Składniki:
Pasztet z cukinii można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Dobrze smakuje z chrupkim pieczywem lub świeżo pieczonymi bajglami.
Jaki pasztet jest najlepszy? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.