Roladki z piekarnika to świetna alternatywa dla klasycznych kotletów schabowych. Są delikatne, miękkie w środku, a jednocześnie mają idealnie chrupiącą skórkę. Wyglądają naprawdę spektakularnie, dlatego wiele osób myśli, że są trudne w przygotowaniu. Nic bardziej mylnego. Spróbuj i przekonaj się, że to naprawdę bardzo prosty i szybki obiad, który można serwować co niedzielę.
Danie świetnie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami. Jak najbardziej sprawdzą się też jednak inne dodatki, np. frytki albo ulubiona kasza. Największą zaletą roladek schabowych jest fakt, że nie trzeba ich smażyć. Moim ulubionym farszem jest ten w klimacie śródziemnomorskim, czyli z dodatkiem kruchego greckiego sera oraz dojrzałych pomidorów. Oto lista potrzebnych składników:
Jeśli nie przepadasz za fetą albo suszonymi pomidorami, do środka możesz włożyć dowolne ulubione składniki, np. ogórka kiszonego, cebulę, szynkę czy ser żółty. Przepis jest na tyle uniwersalny, że możesz kombinować do woli i testować różne połączenia. Oto instrukcja przygotowania krok po kroku.