Nie ma jednego, właściwego przepisu na idealne burgery, gdyż można modyfikować je wedle własnych preferencji. Najpopularniejszą opcją są zdecydowanie te z soczystym, wołowym kotletem, wybranymi warzywami oraz sosem. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by dodać do niego nieco bardziej niebanalne dodatki, lub wykorzystać inny gatunek mięsa, nie wspominając także o opcjach wege. Wiele osób jednak zapomina, że za sukcesem pysznych burgerów stoi nie tylko ich wnętrze, lecz także bułka, delikatnie chrupiąca i posypana sezamem na zewnątrz, za to miękka w środku.
Przygotowywanie pieczywa w zaciszu własnego domu może nie jest najpopularniejszą opcją, jednak zdecydowanie najlepszą. Zrobione w ten sposób bułki do burgerów zdecydowanie biją na głowę gotowce. Co więcej, wbrew pozorom ich przyrządzenie nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Czego będziesz potrzebować? Przygotuj:
PORADA! Do bułek na burgery doskonale nada się mleko bez laktozy 1,5 proc., które jest nieco słodsze w smaku. Ponadto pamiętaj, że musi być lekko podgrzane. W przeciwnym wypadku zaczyn może nie wyjść.
Samo przygotowanie bułek nie należy do najtrudniejszych zadań. Do ciepłego mleka dodaj pokruszone drożdże, łyżeczkę cukru i 4 łyżki mąki. Dokładnie wymieszaj, przykryj czystą ściereczką i odstaw na około 20 minut. Co dalej?
Jaki burger jest twoim ulubionym? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.