Rolujący się papier do pieczenia już nigdy nie będzie Twoim utrapieniem, jeśli wypróbujesz ten sposób. Wystarczy odrobina zimnej wody, aby znacznie ułatwić sobie przygotowywanie potraw. Warto znać ten patent zwłaszcza przed nadchodzącymi świętami.
Papier do pieczenia znacznie ułatwia funkcjonowanie w kuchni, jednak czasem potrafi wystawić naszą cierpliwość na próbę. Nie martw się, jeśli musisz stawić czoła zwijającemu się papierowi do pieczenia, ponieważ mamy na to skuteczne rozwiązanie. Ten patent sprawi, że papier zawsze będzie z Tobą współpracował, niezależnie od tego, czy musisz wyścielić nim formę z rantem, czy rozkładasz go tylko płasko na blasze. Co trzeba zrobić?
Dzięki temu papier staje się bardziej elastyczny i łatwiej dostosować go do naszych potrzeb. Warto zaznaczyć także, że wilgotny papier ściślej przylega do powierzchni formy, co zapobiega ewentualnemu podwijaniu się podczas wylewania płynnego ciasta do blachy. Po upieczeniu papier łatwiej oderwać od ciasta, pozostawiając je w niezmienionym kształcie.
Zobacz też: Jajka w cebuli z ładnymi wzorkami, które udadzą się każdemu. Prosty patent
Używasz patentów w kuchni? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.