Odkąd frytkownica beztłuszczowa zagościła w mojej kuchni, nie wyobrażam sobie już tradycyjnego pieczenia. Tym razem, aby oszczędzić czas i energię postanowiłam zaskoczyć bliskich, w tym teściową, przygotowując dla nich sernik w wersji last minute, gdy zabrakło słodkości do popołudniowej kawy. Kiedy tylko usłyszałam pierwsze recenzje i zachwyty, a w kuchni utworzyła się kolejka chętnych po dokładkę, wiedziałam, że jeszcze nie raz odtworzę ten przepis na "skyrnik".
Przepis na sernik z gęstego, kremowego jogurtu islandzkiego, który wyróżnia się wysoką zawartością białka i niską zawartością tłuszczu, będzie idealną opcją zarówno dla początkujących, jak i doświadczonych posiadaczy urządzenia beztłuszczowego. Ciasto na bazie skyru ma przypieczony wierzch, a środek zachwyca wilgotnością i delikatnością.
Składniki:
Nie dość, że lista składników jest krótka, to dodatkowo sposób przygotowania to zaledwie 5 kroków. Trzymaj się poniższych instrukcji, a nie ma możliwości, że coś pójdzie nie tak.