Tosty francuskie na słodko
Uwaga - to jest pyszne, delikatny tost z owocami rozpływa się w ustach i uzależnia. Jeśli jeszcze nie znacie tego przepisu - wprowadźcie go do waszego repertuaru śniadaniowego. Przygotowanie tostów jest bajecznie proste, a potrzebne składniki masz już w swojej kuchni. Pssst: Ten tost smakuje świetnie, nawet gdy zrobisz go z czerstwej chałki.
Składniki:
1 bułka paryska, chałka lub chleb tostowy
2 jajka
100 ml mleka
2 łyżki cukru
masło
owoce sezonowe: banan, granat, truskawki, gruszki
dodatkowo: syrop klonowy lub cukier puder
Sposób przygotowana:
W misce rozmąć jajko i mleko, dodaj cukier. Możesz dodać odrobinę cukru waniliowego lub cynamonu. Pokrój chałkę na grube, około 2-centymetrowe kromki i zamocz w jajku z mlekiem. Na patelni rozpuść co najmniej 3 łyżki masła. Smaż tosty dwie minuty z każdej strony na niewielkim ogniu. Uważaj, by tosty się nie przypaliły. Podawaj z ulubionymi owocami - my dodaliśmy banany, pestki granatu i posypaliśmy cukrem pudrem. Tost możesz zjeść także z lodami albo bitą śmietaną.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Zostało ci trochę chleba? Zapomnij o bułce tartej, a tym bardziej o wyrzucaniu. Zrób pizzę zero waste
-
Sernik jak ser z dziurami. Przepis na niebanalny deser robi furorę w sieci
-
Kolejny genialny trik z internetu? Tortilla burger to teraz hit. Próbowaliście?
-
Pewnie znacie już peskatarianizm i fleksitarianizm. A słyszeliście o klimatarianizmie?
- Wykwintność i prostota w jednym, czyli karnawał z Appetitą!
- DIETA DLA MÓZGU: Dietetyk ujawnia, jak dobra dieta może poprawić nasze zdrowie psychiczne
- Nowość w portfolio Milka & Oreo - ciastka Milka Oreo Sensations
- Restauracja Magdy Gessler otwarta pomimo zakazu. Restauratorka: "Nie zgadzam się z postanowieniem"
- Zainspiruj się warzywnie z Bonduelle!