Lody z owocami
Lody owocowe mają tak mało owoców, że musisz zgadywać co to za smak? Nasze lody cię nie oszukają. Wszystko widać jak na dłoni!
Składniki:
2 torebki białej herbaty
400 ml wrzątku
1 cytryna
3-4 łyżki syropu z agawy
1 kiwi
1 brzoskwinia
250 g drobnych owoców (malin, jeżyn, borówek, truskawek)
Dodatkowo:
Pojemniczki na lody na patyku
Sposób przygotowania:
Herbatę zalej wrzątkiem i zaparz zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Ostudź herbatę, a następnie wymieszaj z sokiem wyciśniętym z 1 cytryny oraz z syropem z agawy. Większe owoce (brzoskwinie, kiwi, truskawki) pokrój na mniejsze kawałki, a drobne pozostaw w całości. Nałóż owoce do pojemniczków na lody i zalej je ostudzoną herbatą. Wstaw pojemniczki do zamrażarki. Po 3 godzinach lody powinny być gotowe.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Sposób Makłowicza na wykorzystanie czerstwego chleba? Zapomnijcie o bułce tartej
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Zabrakło mascarpone do deseru? Zrobienie go w domu jest banalnie proste
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku
- Rusza wiosenny konkurs Salatino. Część nagród zaprojektowali fani marki
- Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
- Myjesz jajka przed włożeniem do lodówki? Mogą się szybciej zepsuć