Makaron z czerwonym pesto
Składniki:
Składniki na pesto:
1/2 szklanki suszonych pomidorów
1/4 szklanki uprażonych orzeszków pinii
1 mały ząbek czosnku
1/4 szklanki startego parmezanu
100 g Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek
1/3 papryczki chili lub szczypta płatków chili
Dodatkowo:
200 g drobnego makaronu
garść pomidorków cherry
garść listków bazylii
garść tartego parmezanu
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki pesto umieść w wysokim naczyniu i przy pomocy ręcznego blendera zmiksuj na pastę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Przed odcedzeniem zachowaj filiżankę wody z gotowania makaronu.
Do ugotowanego, gorącego makaronu dodaj dwie czubate łyżki pesto oraz odrobinę wody z gotowania makaronu i dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz listki bazylii i jeszcze raz wymieszaj wszystkie składniki. Nałóż makaron do miseczek i posyp go po wierchu tartym parmezanem.
-
Kwiat w galaretce wygląda wprost olśniewająco. A jak go zrobić? To nie takie trudne, ale trzeba trochę cierpliwości
-
Polskie pierogi hitem sprzedaży w Niemczech. Pomógł lockdown
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
Lody o smaku Majonezu Kieleckiego to hit internetu. Lodziarnia prowadzi sprzedaż na wynos
-
Kiełbasa kiełbasie nierówna. Jak kupić taką dobrej jakości? Co z parówkami? Są warte złej sławy? Sprawdzamy
- Kuchnia polska nie ma przed tobą tajemnic? Zaraz to sprawdzimy
- Domowy kompostownik z dżdżownicami i zmywaki robione na drutach - nietypowe pomysły na typowe problemy ekologiczne
- Złota Wiśnia i Śliwka Nałęczowska - dla najbliższych sercu
- Śniadanie musi być - o tym, dlaczego śniadanie to podstawa
- Zacznij zdrowo Nowy Rok z pomysłami od Vegeta Natur