Kotlety rybne [HAPS KIDS]
Składniki:
500 g filetów z jasnej ryby (świeżych lub mrożonych)
1 jajko
1 czerstwa bułka
1 szklanka mleka
5 łyżek bułki tartej
3 łyżki posiekanego koperku
sól
pieprz
Składniki panierki:
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
Dodatkowo:
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Bułkę namocz w mleku przez około 15 minut, a następnie odciśnij z nadmiaru płynu.
Filety rybne umieść w misie blendera i zmiel pulsacyjnie na dość drobne kawałki. Przełóż zmieloną rybę do miski i dodaj namoczoną bułkę, jajko, bułkę tartą oraz koperek. Dopraw solidnie solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Nabieraj w zwilżone dłonie porcje masy i formuj z nich okrągłe kotleciki. Obtocz kotleciki w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
-
Rozbijacie jajko o brzeg miski? Błąd. Sprawdźcie, jak robić to poprawnie
-
Lidlomiks wycofany ze sprzedaży w Hiszpanii. Z polskich półek też zniknie? Sprawdzamy
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
"Zioberko po krakowsku" i "Obietnica Kaczafiego" w menu. Rozgoryczony restaurator otworzył nowy lokal
- Największa lekcja gotowania, by zebrać 9,5 miliona na najdroższy lek świata dla Ani. Będzie rekord?
- Najtrudniej zrezygnować nam z sera i kotletów - raport "Kuchnia roślinna w Polsce"
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Kultowe żelki HARIBO w opakowaniach z dedykacjami - podaruj je z radością!
- Ptasie Mleczko w formie batonika - nowość!