Naleśniki szpinakowe z łososiem wędzonym
Zielone menu nie do końca do ciebie przemawia? Być może nie poznałeś jeszcze przepisów, jak dobrze przemycić warzywa w daniu. Naszym naleśnikom nikt się nie oprze.
Składniki:
200 g mąki pszennej
250 ml mleka
250 ml wody
3 jajka
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
80 g świeżego szpinaku
50 g roztopionego masła
250 g kremowego serka
200 g wędzonego łososia
3-4 garści mieszanki sałat
Sposób przygotowania:
W dużej misce wymieszaj mąkę z solą i cukrem. Dodaj mleko, wodę oraz jajka i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj świeże liście szpinaku i dokładnie zblenduj. Na koniec wmieszaj rozpuszczone masło.
Rozgrzej patelnię do naleśników i smaż naleśniki na średnim ogniu po około 1,5 minuty z każdej strony.
Usmażone naleśniki posmaruj kremowym serkiem, rozłóż na nich kawałki wędzonego łososia oraz mieszankę sałat i pozwijaj w roladki.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Ciasto góra lodowa - klasyczne i bez pieczenia. To hit na każdą okazję [PRZEPISY]
-
Jak rośnie ogórek? Porady jak krok po kroku rozpocząć uprawę ogórków
-
Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
-
Kroisz pomidora, a tam niespodzianka. To wcale nie są robaki
-
"To takie płaskie ufo, uwielbiałam". Pamiętacie ciastka amerykany? Mamy przepis
- Kiedy siać koper ogrodowy, czyli wszystko, co musisz wiedzieć o uprawie koperku
- Jak siać marchew? Wszystko, co należy wiedzieć o uprawie marchewki
- Cebula zwyczajna. Właściwości lecznicze jednego z najpospolitszych warzyw w kuchni
- "Restauratorzy trzymają się na rynku ostatnimi siłami". Ogródki dalej zamknięte. Rząd dalej milczy
- Fani bronią Jakubiaka pozującego przy martwej świni. "Myślałaś, że schabowe takie się urodziło i ubrało w panierkę?"