Rolada BLT
Pewnie zastanawiasz się dlaczego ta rolada tam taką dziwną nazwę. To skrót od: Bardzo Lubię To.
Składniki:
10 plastrów surowego boczku
1 pomidor
1 garść mieszanki sałat
2 łyżeczki majonezu
pieprz
Sposób przygotowania:
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kratkę z plastrów boczku (jak na wideo). Włóż blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C piecz około 10-15 minut. Boczek powinien delikatnie się zrumienić, ale pozostać elastyczny. Przełóż kratkę z boczku na deskę i odsącz z nadmiaru tłuszczu papierowym ręcznikiem.
Pomidory pokrój w drobną kostkę, a mieszankę sałat dodatkowo posiekaj. Posmaruj kratkę z boczku majonezem, rozłóż na niej sałatę oraz pomidory, dopraw całość pieprzem i zwiń w roladę. Schowaj roladę na 5 minut do lodówki, a następnie pokrój w grube plastry i podawaj.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica