Bułki z kurczakiem
Składniki:
2 opakowania ciasta na pizzę
400 g upieczonego mięsa z kurczaka
1 szklanka sosu pomidorowego
1 szklanka sosu barbecue
150 g tartej mozzarelli
1 szklanka tartego cheddara
6 plastrów wędzonego boczku
Sposób przygotowania:
Plastry boczku usmaż na suchej patelni i pokrój na małe kawałki.
Upieczone mięso z kurczaka rozdrobnij i wymieszaj z sosem pomidorowym, sosem barbecue oraz tartą mozzarellą.
Każdy z arkuszy ciasta na pizzę pokrój na 6 kwadratów. Nałóż na każdy kwadrat po czubatej łyżce farszu, dokładnie zlep brzegi i uformuj okrągłe bułeczki. Przełóż bułeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posyp po wierzchu tartym cheddarem oraz usmażonym wcześniej boczkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz około 20 minut, aż bułeczki urosną i się zrumienią.
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
Polskie pierogi hitem sprzedaży w Niemczech. Pomógł lockdown
-
Dziennikarz z USA zdradza przepis na kopytka. Bardzo podobny do "naszego", ale jest różnica
-
"Zioberko po krakowsku" i "Obietnica Kaczafiego" w menu. Rozgoryczony restaurator otworzył nowy lokal
-
Lidlomiks wycofany ze sprzedaży w Hiszpanii. Z polskich półek też zniknie? Sprawdzamy
- Ryż na mleku - słodkie wspomnienie babcinej kuchni. Próbowaliście w wersji babeczkowej? [PRZEPIS]
- Nigdy więcej wysuszonej jajecznicy. Szef kuchni zdradza, by dodać składnik, który na pewno macie w lodówce
- Największa lekcja gotowania, by zebrać 9,5 miliona na najdroższy lek świata dla Ani. Będzie rekord?
- Najtrudniej zrezygnować nam z sera i kotletów - raport "Kuchnia roślinna w Polsce"
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki