Parówki mumie [HAPS KIDS]
Kreatywne przekąski dla najmłodszych nie muszą być trudne. Takie parówki przygotujesz w kilka chwil!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie parówek
1 jajko
kilka ziaren pieprzu
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie pokrój w cienkie paseczki i owiń nimi parówki. Pamiętaj aby przy jednym końcu parówki zostawić około 2 centymetry wolnego miejsca na oczy mumii. W tym miejscu wykonaj dwa małe nacięcia i powciskaj w nie ziarenka pieprzu.
Tak przygotowane parówki przełóż na blaszkę do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 10 minut, aż ciasto francuskie się zrumieni.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Jak kroić, siekać i filetować jak szef kuchni? Te triki ułatwią ci przygotowanie w domu posiłków
-
Młoda kapusta - sprawdź proste i pyszne przepisy
-
Whisky czy whiskey? Solo czy z... colą? Jak kupować? Opowiada najpopularniejszy polski koneser
-
Gazetka - Biedronka od 8 kwietnia. Co warto kupić?
- Biszkopt kakaowy, bita śmietana i dżem to składniki: a) karpatki; b) stefanki; c) wuzetki?
- Przekąski do wieczornego maratonu. Zostawcie już ten nudny popcorn
- Lubicie cinnamon rolls? Te w wersji truskawkowej podbiją wasze serca [PRZEPIS]
- Gastronomia apeluje o otwarcie ogródków. IGGP wylicza rządowe wsparcie. "Rząd udaje, że pomaga"
- Rozpoznasz, czy to normalne jedzenie czy trucizna? Pomylić się można tylko raz