Bomby serowo-bekonowe

Postanowiliśmy podjąć ryzyko i nazwać nasze bułeczki bomby serowo-bekonowe. Wcale nie dlatego, że są bardzo kaloryczne! Bomby, bo po porostu eksploduje z nich nadzienie, a ich działanie ma duże pole rażenia. Jak bułeczkę weźmie jedna osoba na imprezie, to zaraz wszyscy je jedzą.
Zobacz wideo

Składniki:
1 opakowanie ciasta na pizzę
250 g kremowego serka
100 g wędzonego boczku w plastrach
1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
1/4 szklanki tartego parmezanu
1/4 szklanki tartego żółtego sera
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Plastry boczku usmaż na chrupko i pokrój na małe kawałki. W miseczce wymieszaj kremowy serek, boczek, szczypiorek oraz parmezan i dopraw całość solą i pieprzem. Rozwiń arkusz ciasta na pizzę i podziel go na 8 kwadratów. Na każdy kwadrat nałóż łyżkę farszu, dokładnie zlep brzegi ciasta i uformuj okrągłe bułeczki. Przełóż bułeczki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (układaj je zlepieniem do dołu).

Posyp bułki tartym żółtym serem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 20 minut, aż bułeczki nabiorą złotego koloru.