Kukurydza w kołderce z boczku
Co ma wspólnego nasz przepis z plażą? Bo kukurydza, to najpopularniejszy nadmorski fast food, a ta w naszej wersji jest podsmażona, jak twoje ciało w sierpniu we Władku.
Składniki:
7 plastrów wędzonego boczku
2 plastry żółtego sera
1 ugotowana kolba kukurydzy
2 łyżeczki sosu teriyaki
Sposób przygotowania:
Plastry boczku i sera żółtego ułóż na desce tak jak na wideo. Na serze połóż ugotowaną kukurydzę i owiń ją serem, a następnie szczelnie owiń całość boczkiem. Tak przygotowaną kukurydzę posmaruj sosem teriyaki i usmaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc. Bez niej trudno wyobrazić sobie święta. Mamy przepis
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie