Lody mleczne [HAPS KIDS]
Lody warto podawać ze świeżymi owocami i w ten sposób oswajać dziecko z nowymi smakami i teksturami - skórkami i pestkami. Do mlecznych lodów pasują wszystkie owoce: kiwi, wiśnie, brzoskwinie, śliwki. Kolorowy, zimny deser będzie bardzo apetyczny i pyszny.
Składniki:
250 ml mleka
250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
1/2 szklanki cukru pudru
Dodatkowo:
6-8 pojemników do lodów na patyku
Sposób przygotowania:
Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą pianę. Dodaj cukier puder i dokładnie wymieszaj. Wlej zwykłe mleko i zmiksuj do połączenia składników. Przelej mleczną masę do pojemników na lody i wstaw na noc do zamrażarki.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Sposób Makłowicza na wykorzystanie czerstwego chleba? Zapomnijcie o bułce tartej
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Zabrakło mascarpone do deseru? Zrobienie go w domu jest banalnie proste
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
- Pizza z ananasem to profanacja? Jamie Oliver do swojej dodał winogrona. Fani w szoku
- Rusza wiosenny konkurs Salatino. Część nagród zaprojektowali fani marki
- Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
- Myjesz jajka przed włożeniem do lodówki? Mogą się szybciej zepsuć
- Trzepaczka z popularnej sieciówki wycofana ze sprzedaży. Masz ją w domu? Lepiej się jej pozbądź