Jajka w cieście francuskim

Jajecznica, chłodnik z jajkiem, kogel mogel... dania z jajkami możemy jeść przez cały dzień. Dziś wersja imprezowa. Poręczne jajka na spodkach z ciasta francuskiego.
Zobacz wideo

Składniki:
6 jajek (5+1)
1 opakowanie ciasta francuskiego
2 łyżki sezamu

Dodatkowo:
Sos tatarski

Sposób przygotowania:
Ugotuj na twardo pięć jajek. Ugotowane jajka obierz ze skorupki i pokrój w grube plasterki.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i przy pomocy szklanki lub foremki wytnij w nim jak najwięcej kółek. Każde kółko posmaruj roztrzepanym jajkiem i połóż na środku po plasterku ugotowanego jajka. Boki ciasta francuskiego posyp sezamem i wstaw całość do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.
Piecz około 10-15 minut, aż boki ciasta się zarumienią. Podawaj z sosem tatarskim.