Mini corndogs

Nasze corndogi was zachwyciły. Tuż po tym jak opublikowaliśmy na nie przepis, zaczęliście pisać do nas listy, że corndogi są pyszne i nie możecie przestać o nich myśleć. Jeśli robicie imprezę i obawiacie się, że nie wystarczy dla wszystkich, wykorzystajcie nasz przepis na mini wersje.
Zobacz wideo

Składniki:
100 g roztopionego masła
3 łyżki cukru
2 jajka
1 szklanka maślanki
1 szklanka mąki kukurydzianej
1 szklanka mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki tartego żółtego sera
4 parówki

Sposób przygotowania:
W dużej misce utrzyj rozpuszczone masło z cukrem. Dodaj jajka i porządnie wymieszaj. Wlej maślankę i wymieszaj do otrzymania jednolitej masy. Przesiej do miski mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną, sodę oraz sól i delikatnie wymieszaj szpatułką do połączenia składników.
Na koniec wmieszaj do masy żółty ser. Formę na muffiny wyłóż papierowymi papilotkami i wypełnij ciastem do 1/2 wysokości. Parówki pokrój na 3 centymetrowe kawałki i powtykaj je w środek muffinek. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 15 minut, aż babeczki lekko się zrumienią.

Więcej o: