Biały, mleczny blok czekoladowy
Zawsze zastanawiało nas, dlaczego czekolada mleczna nie jest biała, skoro jest - mleczna. Ten blok cię nie zaskoczy. Jest mleczny i jest w białym (a właściwie mlecznym) kolorze.
Składniki:
150 g masła
170 g cukru
100 ml wody
250 g mleka w proszku
150 g solonych orzeszków ziemnych
100 g solonych paluszków
Sposób przygotowania:
Masło, cukier oraz wodę umieść w garnuszku i podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zmniejsz ogień do minimum, wsyp mleko w proszku i wymieszaj do połączenia składników.
Zdejmij rondel z ognia i dodaj do masy orzeszki oraz pokruszone paluszki. Przełóż masę do małej keksówki wyłożonej folią spożywczą i równomiernie rozprowadź po całej blaszce. Kiedy masa ostygnie schowaj blaszkę do lodówki na co najmniej 3 godziny, aby całość stężała.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Co na obiad w piątek? Przepisy na kotlety bez mięsa
-
Toruńska knajpa nie obsługuje policjantów. Komentujący podzieleni. Właściciele: Plakat nie zniknie, zdania nie zmienimy
-
Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica