Korniszony w panierce
Składniki:
10 dużych ogórków konserwowych
200 g kremowego serka
2 roztrzepane jajka
1 szklanka mąki
1 szklanka bułki tartej
3 łyżki majonezu
1/2 łyżeczki ostrej papryczki w płatkach
1 ząbek czosnku
1/2 limonki
Dodatkowo:
Rękaw cukierniczy
Szeroka słomka
Olej do głębokiego smażenia
Sposób przygotowania:
W niewielkiej miseczce wymieszaj majonez z ostrą papryczką, startym ząbkiem czosnku oraz sokiem wyciśniętym z połowy limonki. Przy pomocy szerokiej słomki powycinaj otwory wzdłuż ogórków konserwowych. Kremowy serek przełóż do rękawa cukierniczego i nafaszeruj nim korniszony.
Mąkę, bułkę tartą i jajka umieść w osobnych miseczkach. Nafaszerowane ogórki obtaczaj kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej, a następnie jeszcze raz w jajku i bułce.
Panierowane korniszony smaż na głębokim oleju aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z przygotowanym wcześniej sosem majonezowym.
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Zostało ci trochę chleba? Zapomnij o bułce tartej, a tym bardziej o wyrzucaniu. Zrób pizzę zero waste
-
Pączki hiszpańskie - wspaniała alternatywa dla naszego klasyku. Idealne na karnawał i tłusty czwartek [PRZEPIS]
-
Restauracja Magdy Gessler otwarta pomimo zakazu. Restauratorka: "Nie zgadzam się z postanowieniem"
-
Sernik jak ser z dziurami. Przepis na niebanalny deser robi furorę w sieci
- Duża paczka Familijnych na filmową domówkę
- Magda Gessler zmienia zdanie o otwieraniu knajp wbrew przepisom: "Ludzie muszą coś zrobić, żeby rząd zaczął myśleć o ludziach"
- Pieczecie własne chleby? Mamy genialny przepis na pięcioskładnikową wersję na piwie
- Wykwintność i prostota w jednym, czyli karnawał z Appetitą!
- DIETA DLA MÓZGU: Dietetyk ujawnia, jak dobra dieta może poprawić nasze zdrowie psychiczne