Bagietki z kiełbaską i jajkiem
Czy znacie jakieś inne słowo poza wyrazem "KAJAK" , który od przodu i od tyłu czyta się tak samo? Nasz przepis ma wiele wspólnego z kajakiem - tak wygląda i można go jeść z dwóch stron.
Składniki:
2 półbagietki
2 białe cienkie kiełbaski
4 jajka
4 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki posiekanego szczypiorku
garść tartego żółtego sera
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Kiełbaski pokrój w plasterki i usmaż na odrobinie oleju. Jajka wymieszaj ze śmietanką, szczypiorkiem, żółtym serem oraz szczyptą soli i pieprzu. Wytnij środek bagietek, nałóż do środka podsmażoną kiełbaskę i zalej całość masą jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 25 minut, aż jajka się zetną.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Marchewki pokryły się białym nalotem lub czarnymi plamami? Wyjaśniamy, co to znaczy i czy można je jeść
-
Polskie pierogi hitem sprzedaży w Niemczech. Pomógł lockdown
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
Lody o smaku Majonezu Kieleckiego to hit internetu. Lodziarnia prowadzi sprzedaż na wynos
-
Dziennikarz z USA zdradza przepis na kopytka. Bardzo podobny do "naszego", ale jest różnica
- Kiełbasa kiełbasie nierówna. Jak kupić taką dobrej jakości? Co z parówkami? Są warte złej sławy? Sprawdzamy
- Domowy kompostownik z dżdżownicami i zmywaki robione na drutach - nietypowe pomysły na typowe problemy ekologiczne
- Kwiat w galaretce wygląda wprost olśniewająco. A jak go zrobić? To nie takie trudne, ale trzeba trochę cierpliwości
- Złota Wiśnia i Śliwka Nałęczowska - dla najbliższych sercu
- Śniadanie musi być - o tym, dlaczego śniadanie to podstawa