Bagietki z kiełbaską i jajkiem

Czy znacie jakieś inne słowo poza wyrazem "KAJAK" , który od przodu i od tyłu czyta się tak samo? Nasz przepis ma wiele wspólnego z kajakiem - tak wygląda i można go jeść z dwóch stron.
Zobacz wideo

Składniki:
2 półbagietki
2 białe cienkie kiełbaski
4 jajka
4 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki posiekanego szczypiorku
garść tartego żółtego sera
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Kiełbaski pokrój w plasterki i usmaż na odrobinie oleju. Jajka wymieszaj ze śmietanką, szczypiorkiem, żółtym serem oraz szczyptą soli i pieprzu. Wytnij środek bagietek, nałóż do środka podsmażoną kiełbaskę i zalej całość masą jajeczną. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 25 minut, aż jajka się zetną.

Więcej o:
Copyright © Agora SA