Domowe kokosowe kulki z kaszy jaglanej [HAPS KIDS]
Pewnie robiłaś już z kaszy jaglanej brownie, burgery, czy szarlotkę. Teraz przyszedł czas na kokosowe kulki. Są pyszne i ślicznie wyglądają!
Składniki:
2/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
2/3 szklanki mąki kokosowej
1/3 szklanki brązowego cukru
2 łyżki mleka w proszku
1 łyżeczka soku z cytryny
1 i 1/2 łyżki miękkiego oleju kokosowego
Dodatkowo:
Wiórki kokosowe do obtoczenia kulek
Sposób przygotowania:
Ugotowaną, ciepłą kaszę umieść w misie blendera. Dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na jednolitą i zwartą masę. Nabieraj po łyżce masy formuj w dłoniach niewielkie kuleczki. Obtocz kuleczki w wiórkach kokosowych i wstaw na 10 minut do lodówki.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Ostrzeżenie GIS: popularne napoje energetyczne wycofane ze sprzedaży
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
"Zioberko po krakowsku" i "Obietnica Kaczafiego" w menu. Rozgoryczony restaurator otworzył nowy lokal
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Dziennikarz z USA zdradza przepis na kopytka. Bardzo podobny do "naszego", ale jest różnica
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Lidlomiks wycofany ze sprzedaży w Hiszpanii. Z polskich półek też zniknie? Sprawdzamy
- Kultowe żelki HARIBO w opakowaniach z dedykacjami - podaruj je z radością!
- Rozbijacie jajko o brzeg miski? Błąd. Sprawdźcie, jak robić to poprawnie
- Ptasie Mleczko w formie batonika - nowość!