Rolada z omletu - na każdą godzinę

To jest idealne imprezowe danie. Dlaczego?

1) Jest ładne i dobrze prezentuje się jak zaczynasz imprezę
2) Jest z omleta i świetnie pasuje na śniadanie, kiedy kończysz imprezę
Zobacz wideo

Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki mleka
60 g mąki
6 pomidorków koktajlowych (lub 1 zwykły)
2 duże plastry szynki
1 czerwona cebula
2 garści tartego żółtego sera
300 g kremowego serka
4 łyżki posiekanego szczypiorku
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Na początku przygotuj dodatki. Cebulę drobno posiekaj, pomidorki pokrój w cienkie plasterki, a szynkę w kostkę. Do dużej miski wbij jajka. Dodaj mleko, mąkę, a także szczyptę soli oraz pieprzu i wymieszaj do otrzymania jednolitego ciasta.

Przelej ciasto na prostokątną blaszkę 30 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rozsyp tarty żółty ser i porozkładaj przygotowane wcześniej dodatki. Wstaw omlet do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 15 minut, aż jajka się zetną.

W międzyczasie przygotuj nadzienie. W niewielkiej misce wymieszaj kremowy serek z drobno posiekanym szczypiorkiem i dopraw solą i pieprzem.

Upieczony, jeszcze ciepły omlet posmaruj serkiem z dodatkiem szczypiorku i zwiń go w roladę. Roladę można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.