Składniki:
220 g mąki pszennej
2 jajka
300 ml mleka
50 ml wody gazowanej
3 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki pieprzu
Dodatki:
Suszona szynka
Suszone pomidory
Sałata
Mozzarella
Sposób przygotowania:
Mąkę wsyp do dużej miski. Dodaj jajka, mleko, wodę gazowaną oraz przyprawy i zmiksuj na jednolite ciasto. Na koniec dodaj olej i wymieszaj do połączenia składników. Przelej ciasto do butelki ze sportowym korkiem.
Na rozgrzaną patelnię nalewaj delikatnie porcje ciasta tworząc ażurowe naleśniki i smaż je z obu stron na złoty kolor. Każdy naleśnik wypełnij dodatkami w postaci suszonej szynki, suszonych pomidorów, sałaty i mozzarelli i złóż na dwa, tak aby powstał trójkąt.