Serowa bagieta w boczku
Pamiętasz tę historię o gościu, który miał pytona, który przez kilka dni leżał wyprostowany i się nie ruszał? Potem okazało się, że w ten sposób wąż sprawdzał, czy właściciel już mu się zmieści w brzuchu. Z tym daniem jest tak, że gotowa bagietka wygląda jak pyton, a po jej zjedzeniu trzeba leżeć wyprostowanym, żeby się dobrze strawiła. Aha! Nie musisz mierzyć, czy się zmieści w brzuchu. Sprawdziliśmy. Zmieści.
Składniki:
1 mini-bagietka
3 plastry sera żółtego
1 kulka mozzarelli (125 g)
50 g sera z niebieską pleśnią
200 g wędzonego boczku w plastrach
Sposób przygotowania:
Bagietkę rozkrój wzdłuż i delikatnie rozłóż na boki. Do środka bagietki włóż plastry żółtego sera, a następnie pokrojoną w plastry mozzarellę oraz kawałki sera z niebieską pleśnią.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż plastry boczku tworząc prostokąt o takiej samej długości co bagietka. Na środku połóż wypełnioną serem bagietkę i owiń ją szczelnie boczkiem. Piecz około 20 minut w 180 stopniach C, aż boczek delikatnie się zrumieni.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi oburzeni
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
- Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
- Rząd nagrał spot o tarczy antykryzysowej w restauracji. Właściciele: "Kompletna fikcja". Teraz się tłumaczą
- Ciasto a la mleczna kanapka. Mamy prosty przepis na domową wersję
- Jak będzie wyglądać Wielkanoc 2021? Eksperci nie mają złudzeń. Raczej czekają nas obostrzenia
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!