Kotleciki z łososia [HAPS KIDS]
Dzieci niechętnie sięgają po ryby. Lubią rybne paluszki, ale na tym się kończy ich zamiłowanie do wodnych okazów. A co powiedzą na kotleciki z łososia? Na pewno będą zachwycone!
Składniki:
300 g filetu z dzikiego łososia
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanego szczypiorku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
3 łyżki czarnego sezamu
3 łyżki jasnego sezamu
olej
Sposób przygotowania:
Filet z łososia pokrój w drobną kosteczkę i przełóż do dużej miski. Dodaj jajko, bułkę tartą, szczypiorek, koperek, sól i pieprz i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Nabieraj w zwilżone dłonie porcje masy i formuj z nich kotleciki. W niewielkiej miseczce wymieszaj oba rodzaje sezamu i obtocz w nim kotlety. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i usmaż kotlety z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
W "New York Timesie" opublikowano przepis na carbonarę z pomidorami. Włosi oburzeni
-
Spleśniały sernik i surowy kurczak, które dobrze smakują? Szef kuchni tworzy niezwykle... nieapetyczne desery
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
"Na stoku zarazić się nie da". Ale to, co dzieje się w knajpie... Obostrzenia nie obowiązują wszystkich?
- Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
- Rząd nagrał spot o tarczy antykryzysowej w restauracji. Właściciele: "Kompletna fikcja". Teraz się tłumaczą
- Ciasto a la mleczna kanapka. Mamy prosty przepis na domową wersję
- Jak będzie wyglądać Wielkanoc 2021? Eksperci nie mają złudzeń. Raczej czekają nas obostrzenia
- Ciepłe, pyszne i pełne wartościowych składników. Idealne śniadanie z Sante!