Pyszny bezglutenowy budyń jaglany [HAPS KIDS]
Chociaż dzisiaj mamy mają do dyspozycji słoiczki z obiadkami, musy owocowe, smakowe kaszki czy specjalne ciasteczka dla dzieci, korzystają też z ponadczasowych receptur np. na budyń. A co powiesz na połączenie tradycji z nowoczesnością, czyli budyń z kaszy jaglanej? Twój maluch będzie zachwycony!
Składniki:
1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki płatków migdałowych
1 szklanka mleka roślinnego
3 łyżki miodu
+ ulubione dodatki np. drobne owoce, dżem, miód, świeża mięta
Sposób przygotowania:
Kaszę jaglaną, płatki migdałowe, mleko oraz miód umieść w misie blendera i zmiksuj na gładką i zawiesistą masę. Jeśli budyń wyjdzie zbyt gęsty dodaj jeszcze odrobinę mleka. Przełóż budyń do salaterek i ozdób ulubionymi dodatkami.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
-
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
-
Robert Makłowicz: "Nie gotuje się w ogóle parówek". Ale pękanie to tylko połowa problemu
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
- Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!
- Makaron Barilla jako "miłość w gestach"
- 12 kwietnia to ważna data dla łasuchów. Jak godnie świętować Dzień Czekolady? Mamy kilka kuszących przepisów
- Najważniejsze z nowalijkami jest to, by ich nie zmaltretować i przez to nie schrzanić