Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
1 szklanka beszamelu
200 g szynki w plastrach
250 g tartego żółtego sera
1 pęczek natki
1 jajko
Sposób przygotowania:
Rozwiń pierwszy arkusz ciasta francuskiego i połóż go na blaszce do pieczenia. Nałóż beszamel i równomiernie rozprowadź go po całym cieście. Na beszamelu rozłóż plastry szynki, a następnie posyp całość żółtym serem oraz drobno posiekaną natką. Na wierzchu ułóż drugi arkusz ciasta francuskiego i delikatnie go dociśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 20 minut, aż ciasto się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika delikatnie dociśnij wyrośnięte ciasto deską do krojenia aby je spłaszczyć. Pokrój ciasto w trójkąty przypominające tosty i od razu podawaj.