Trójkątne tosty z serem bez tostera
Składniki:
2 opakowania ciasta francuskiego
1 szklanka beszamelu
200 g szynki w plastrach
250 g tartego żółtego sera
1 pęczek natki
1 jajko
Sposób przygotowania:
Rozwiń pierwszy arkusz ciasta francuskiego i połóż go na blaszce do pieczenia. Nałóż beszamel i równomiernie rozprowadź go po całym cieście. Na beszamelu rozłóż plastry szynki, a następnie posyp całość żółtym serem oraz drobno posiekaną natką. Na wierzchu ułóż drugi arkusz ciasta francuskiego i delikatnie go dociśnij.
Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 20 minut, aż ciasto się zrumieni. Po wyjęciu z piekarnika delikatnie dociśnij wyrośnięte ciasto deską do krojenia aby je spłaszczyć. Pokrój ciasto w trójkąty przypominające tosty i od razu podawaj.
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Zostało ci trochę chleba? Zapomnij o bułce tartej, a tym bardziej o wyrzucaniu. Zrób pizzę zero waste
-
Sernik jak ser z dziurami. Przepis na niebanalny deser robi furorę w sieci
-
Pewnie znacie już peskatarianizm i fleksitarianizm. A słyszeliście o klimatarianizmie?
-
Kolejny genialny trik z internetu? Tortilla burger to teraz hit. Próbowaliście?
- Wykwintność i prostota w jednym, czyli karnawał z Appetitą!
- DIETA DLA MÓZGU: Dietetyk ujawnia, jak dobra dieta może poprawić nasze zdrowie psychiczne
- Nowość w portfolio Milka & Oreo - ciastka Milka Oreo Sensations
- Restauracja Magdy Gessler otwarta pomimo zakazu. Restauratorka: "Nie zgadzam się z postanowieniem"
- Zainspiruj się warzywnie z Bonduelle!