Smażony ser - taki jak na Słowacji
Odmrożone stopy i policzki, sople z nosa i obite kolana. Nauka jazdy na nartach nie była prosta. Gdyby nie smażony ser na stoku, to w ogóle byśmy się na to nie pisali! A wiesz co jest najlepsze? To danie, możesz sobie zrobić sam w ciepłym domu.
Składniki:
250 g żółtego sera w kostce
1 szklanka bułki tartej
1 szklanka mąki
2 roztrzepane jajka
olej
Sposób przygotowania:
Ser żółty pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. W trzech szerokich miskach umieść osobno: mąkę, bułkę tartą oraz jajka. Kawałki sera obtaczaj w mące, a następnie w roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej. Aby mieć pewność, że ser nie wypłynie możesz drugi raz obtoczyć go w jajkach i bułce tartej. Panierowane kawałki sera schowaj na 10 minut do lodówki.
Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Schłodzone kawałki sera wkładaj na patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Rozbijacie jajko o brzeg miski? Błąd. Sprawdźcie, jak robić to poprawnie
-
Lidlomiks wycofany ze sprzedaży w Hiszpanii. Z polskich półek też zniknie? Sprawdzamy
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
"Zioberko po krakowsku" i "Obietnica Kaczafiego" w menu. Rozgoryczony restaurator otworzył nowy lokal
- Największa lekcja gotowania, by zebrać 9,5 miliona na najdroższy lek świata dla Ani. Będzie rekord?
- Najtrudniej zrezygnować nam z sera i kotletów - raport "Kuchnia roślinna w Polsce"
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Kultowe żelki HARIBO w opakowaniach z dedykacjami - podaruj je z radością!
- Ptasie Mleczko w formie batonika - nowość!