Muffiny z kiełbaskami wiedeńskimi prosta pyszota
Czym różnią się kiełbaski wiedeńskie od parówek? W sumie to nie wiemy, ale lubimy jedno i drugie. A jak są podane w muffinie, to lubimy je jeszcze bardziej.
Składniki:
3 kiełbaski wiedeńskie
1/2 szklanki sosu pomidorowego
100 g tartego żółtego sera
1 opakowanie ciasta drożdżowego (na pizzę)
Dodatkowo:
Korniszony
Marynowana cebula perłowa
Sposób przygotowania:
Kiełbaski wiedeńskie pokrój w drobną kosteczkę i wymieszaj z sosem pomidorowym.
Z arkusza ciasta drożdżowego powycinaj kółka o średnicy około 8 centymetrów i wypełnij nimi foremki na muffiny. Do środka nałóż kiełbaski w sosie, a wierzch posyp obficie żółtym serem.
Piecz około 15-20 minut w 180 stopniach C. Gotowe muffiny udekoruj pokrojonymi w drobną kostkę korniszonami i cebulką perłową.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Rozbijacie jajko o brzeg miski? Błąd. Sprawdźcie, jak robić to poprawnie
-
Lidlomiks wycofany ze sprzedaży w Hiszpanii. Z polskich półek też zniknie? Sprawdzamy
-
Racuchy lubią prawie wszyscy. Mamy wspaniały przepis na wersję budyniową
-
Kiedy tłusty czwartek 2021? Sprawdzamy, kiedy przypada święto pączka
-
"Zioberko po krakowsku" i "Obietnica Kaczafiego" w menu. Rozgoryczony restaurator otworzył nowy lokal
- Największa lekcja gotowania, by zebrać 9,5 miliona na najdroższy lek świata dla Ani. Będzie rekord?
- Najtrudniej zrezygnować nam z sera i kotletów - raport "Kuchnia roślinna w Polsce"
- Gubisz się w restauracyjnym menu? Ten quiz rozłoży cię na łopatki
- Kultowe żelki HARIBO w opakowaniach z dedykacjami - podaruj je z radością!
- Ptasie Mleczko w formie batonika - nowość!