Kwiaty z cebuli - bukiecik łakomczucha

Wyobrażasz sobie łąkę całą usłaną kwiatami z cebuli? My też nie. Ale talerz usłany kwiatami z cebuli już potrafimy sobie wyobrazić.
Zobacz wideo

Składniki:
1 duża cebula
1 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
2 jajka
1 szklanka mleka

Dodatkowo:
Olej do głębokiego smażenia

Sposób przygotowania:
Przygotuj dwie duże miski. W jednej misce wymieszaj mąkę ze wszystkimi przyprawami, a w drugiej zmiksuj jajka z mlekiem. Odkrój czubek cebuli (ten po stronie szczypiorku) i postaw cebulę korzonkiem do góry. Ponacinaj cebulę co centymetr, tak jak na wideo. Porozkładaj delikatnie płatki cebuli i przełóż ją do miski z mąką. Dokładnie obtocz cebulę w mące, starając się dotrzeć w każde zagłębienie. Następnie zanurz cebulę w jajku z mlekiem, a potem ponownie obtocz ją w mące. Tak przygotowaną cebulę smaż na głębokim oleju, aż nabierze jasnobrązowego koloru. Podawaj od razu z ulubionym dipem.