Ciastka Usta z jabłkami

Jeśli cały rok tęsknisz za Halloween i tym, żeby włożyć do ust zęby z żelek, mamy rozwiązanie. Całoroczne ciastka usta. Przydadzą ci się na różne okazje.
Zobacz wideo

Składniki:
2 jabłka
250 g mąki
250 g twarogu
250 g masła
1 opakowanie cukru waniliowego (10 g)

Dodatkowo:
Cukier puder

Sposób przygotowania:
W dużej misce umieść mąkę, twaróg, pokrojone w kostkę masło oraz cukier waniliowy i zagnieć elastyczne i w miarę jednolite ciasto (mogą pozostać niewielkie grudki twarogu). Owiń ciasto folią spożywczą i wstaw na 30 minut do lodówki.
Jabłka obierz ze skórki i pokrój na półplasterki o szerokości około pół centymetra. Schłodzone ciasto wyłóż na oprószony mąką blat. Rozwałkuj na placek o grubości 0,5 centymetra i przy pomocy szklanki lub okrągłej foremki powycinaj w nim kółka. Na każdym kółku ułóż po kawałku jabłka i złóż ciasto na pół. Przełóż ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, aż ciastka ładnie się zrumienią. Podawaj oprószone cukrem pudrem.