Zielone jajka z awokado i boczkiem
Chcesz oszukać znajomych, że udało ci się kupić jaja pterodaktyla? Nic prostszego! Zrób jajka w awokado według naszego przepisu.
Składniki:
1 dojrzałe awokado
1 jajko
9-10 cienkich plasterków wędzonego boczku.
olej
Sposób przygotowania:
Jajko ugotuj na miękko. Awokado rozetnij na pół i wydrąż tyle miąższu żeby zmieściło się do niego jajko. Między dwie połówki awokado wsadź obrane ze skorupki jajko. Złożone awokado owiń szczelnie plastrami boczku. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i obsmaż awokado ze wszystkich stron.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Niedzielne śniadanie to okazja, by zrobić coś ekstra. Podpowiadamy, co przygotować, gdy mamy więcej czasu
-
Pierogi robi się nie tylko w Polsce. Jak wyglądają te z innych krajów? Sprawdź, czy znasz wszystkie
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
- Szagówki, tarcioki, szaraki czyli kluskowy atlas Polski
- Kobiety-rakiety polskiej gastronomii
- Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"
- Jemy zdrowiej, a może przeciwnie? Co z gotowaniem i zakupami? Pandemia to masa zmian, ale... przywykliśmy
- Kampania promocyjna serków homogenizowanych OSM Piątnica