Ziemniaki na baczność z fondue
Ciągnący ser to właściwie jest jedno z naszych ulubionych dań ale... żeby życie miało smaczek, raz boczuś, raz ziemniaczek.
Składniki:
4 duże ziemniaki
8-12 plastrów wędzonego boczku
100 g żółtego sera
125 g mozzarelli
Dodatkowo:
korniszony
piklowana cebulka
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Z każdego ziemniaka odetnij po kilka milimetrów na obu końcach. Postaw ziemniaki pionowo i wydrąż ich środki przy pomocy małej łyżeczki. Ser żółty i mozzarellę pokrój w słupki i wetknij je do ziemniaków. Owiń ziemniaki plastrami boczku i postaw je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 20-25 minut w 180 stopniach C, aż ser się rozpuści a boczek ładnie zrumieni.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
5 najważniejszych zasad korzystania ze zmywarki
-
Planujemy święta. Inspiracje wielkanocne na dania z jajkami [PRZEPISY]
-
Naleśniki i racuchy budyniowe to hit. Tym razem na budyniach zróbcie murzynka
-
Sałatka jarzynowa na Wielkanoc. Bez niej trudno wyobrazić sobie święta. Mamy przepis
-
Będzie odmrażanie gastronomii? Wiceminister rozwoju o możliwości otwarcia knajp. Bardzo ostrożnie