Brownie blondyna zwana Blondie

Brunetki, blondynki ja wszystkie was dziewczynki wszamać chcę! Taka prawda. Niech brownie z ciemnej czekolady nie myśli, że jest lepsze. Bo wcale tak nie jest! W imię solidarności z blondynkami, zrób w swojej kuchni wersję z białą czekoladą.
Zobacz wideo

Składniki:
200 g masła
200 g białej czekolady
3 jajka
50 g drobnego cukru
120 g mąki
garść suszonej żurawiny
garść płatków migdałów

Sposób przygotowania:
W niewielkim rondelku rozpuść masło. Zdejmij rondel z ognia, dodaj rozdrobnioną białą czekoladę i wymieszaj do połączenia składników.
W misce umieść jajka z cukrem i zmiksuj. Dodaj roztopioną czekoladę z masłem i miksuj do połączenia składników. Na koniec dosyp mąkę i zmiksuj na jednolite ciasto. Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 20 x 20 centymetrów. Wierzch ciasta posyp suszoną żurawiną i płatkami migdałów. Piecz w 160 stopniach C przez 25 minut. Przed pokrojeniem ostudź.

Więcej o: