Krewetki w kokosowej panierce
Odbija nam palma na samą myśl o tym przepisie. A wszystko przez ten kokos. Tak przyrządzone krewetki są rajsko dobre.
Składniki:
30 sztuk krewetek tygrysich
1 szklanka wiórków kokosowych
1 jajko
1/2 szklanki mąki pszennej
sól, pieprz
chili
oliwa
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Krewetki dokładnie umyj, osusz na papierowym ręczniku. Posyp je solą, pieprzem i chili. Następnie panieruj kolejno w mące, jajku i wiórkach kokosowych. Przełóż krewetki do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą. Piecz około 12-15 minut. Podawaj z sosami: np. majonezowo-ketchupowym i teryaki.
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Obierasz kiwi? Okazuje się, że być może od lat robisz to całkiem niepotrzebnie
-
Opakowanie po lodach za kilka tysięcy złotych? Produkt reklamowany przez youtuberów hitem sprzedaży
-
Robert Makłowicz: "Nie gotuje się w ogóle parówek". Ale pękanie to tylko połowa problemu
-
Sałata szybko więdnie? Znamy trik, dzięki któremu możesz przechowywać ją nawet przez miesiąc
-
Lekki obiad po świętach. Co przygotować, gdy mamy dość tłustych potraw? [PRZEPISY]
- Sezon na pokrzywę: właśnie teraz najlepiej ją zbierać. Co z niej zrobić i jak przyrządzić, żeby nie parzyła? [PORADNIK]
- Świętuj Dzień Czekolady z Terravitą!
- Makaron Barilla jako "miłość w gestach"
- 12 kwietnia to ważna data dla łasuchów. Jak godnie świętować Dzień Czekolady? Mamy kilka kuszących przepisów
- Najważniejsze z nowalijkami jest to, by ich nie zmaltretować i przez to nie schrzanić