Ślimaki z tortilli

Taka sytuacja: przychodzisz na imprezę i po raz kolejny widzisz przekąskę, którą znasz, a nadal nie potrafisz jej zrobić. Ślimaki z tortilli to nic trudnego - można je zrobić w wersji na ciepło i na zimno.
Zobacz wideo

Składniki:
1 opakowanie tortilli pszennych
1 camembert
garść suszonej żurawiny
1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
1 gruszka
1 opakowanie kremowego serka
garść świeżego szpinaku
1 opakowanie wędzonego łososia
kilka cienkich plasterków ogórka
świeży koperek

Sposób przygotowania:
Na jednej tortilli rozłóż plastry sera camembert. Posyp zielonym pieprzem i żurawiną i dodaj drobno pokrojoną gruszkę. Zwiń w roladę i piecz przez 5-7 minut w 170 stopniach C, aby ser się rozpuścił i scalił wszystkie składniki.

Na drugiej tortilli rozsmaruj kremowy serek. Rozłóż szpinak, wędzonego łososia, plastry ogórka i świeży koperek. Zawiń w roladę. Obie tortille pokrój w około 2 centymetrowe plastry.

Więcej o:
Copyright © Agora SA