Chrupiąca ciecierzyca

Czy też macie tak, że gdy ktoś otwiera przy was paczkę chipsów mówicie: "Nie dziękuję"- po chwili częstujecie się jednym, a potem urywa wam się film, a kiedy dojedziecie do siebie okazuje się, że paczka chipsów jest pusta? Ponieważ byliście nieświadomi, licho wie, kto zjadł te chipsy, ale istnieje ryzyko, że byliście to wy. Przyszedł czas żeby odwdzięczyć się kolegom! Zrób dla nich pieczoną ciecierzycę - wciąga jak chipsy, a (podobno) jest trochę zdrowsza.
Zobacz wideo

Składniki:
1 puszka ciecierzycy
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego
1/4 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:
Ciecierzycę odsącz z zalewy, osusz i rozłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 200 stopniach C przez 10 minut. Wstępnie podpieczoną ciecierzycę wymieszaj z oliwą i przyprawami. Piecz kolejne 10 minut w 200 stopniach C.

Więcej o:
Copyright © Agora SA